Проливни дъждове и бури, придружени от силни ветрове, на места

...
Проливни дъждове и бури, придружени от силни ветрове, на места
Коментари Харесай

МВнР: Наводнения причиниха критична ситуация в много области в Италия

Проливни дъждове и стихии, съпроводени от мощни ветрове, тук-там със скорост до 113 км/ч, провокираха голям брой наводнения в съвсем цяла Италия. По информация на българското посолство в Рим обстановката е сериозна в доста области.

Най-засегнати са южните региони, като в някои градове е разгласен „ червен код “ за заплаха.

Рекордно високо е равнището на водата във Венеция - 187 см., като това е най-високото равнище след наводнението през 1966 година Пораженията след изобилните превалявания в града са тежки – с изключение на потънали и изтласкани лодки до крайбрежията, водата е навлязла и вътре в базиликата „ Сан Марко “. Съобщава се за два смъртни случая на остров Пелестрина.

В Матера учебните заведения са затворени, улиците в града са наводнени, вода и свлачища тиня са навлезли в домовете на доста семейства. В област Пулия след извънредно мощния вятър и вълните на йонийския бряг, достигащи над 5 метра, има голям брой изкоренени дървета и срутени покриви. В съвсем цялата провинция учебните заведения са затворени, а в Лече достъпът до паркове е неразрешен.

Две жертви на наводненията във Венеция

Днес още веднъж се чакат проливни и интензивни дъждове. Има проблеми с телефонните връзки. В някои региони на Южен Тирол през нощта е паднал сняг и снежната завивка тук-там доближава до 40 см. Трафикът е мощно усложнен.

Препоръчваме на българските жители, пребиваващи в Италия или пътуващи за страната, да наблюдават информациите за настоящата обстановка и по опция да заобикалят засегнатите региони и най-много Венеция и покрайнините.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Рим на телефони: +39 06 3224640, +39 06 3224643, както и с генералното ни консулство в Милано на телефони: +39 02 84942941, +39 333 7826043.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР