Проливни дъждове, гръмотевични бури и градушки удариха значителни части от

...
Проливни дъждове, гръмотевични бури и градушки удариха значителни части от
Коментари Харесай

Наводнени къщи и села без ток след порои в Източна България

Проливни дъждове, гръмотевични стихии и градушки удариха обилни елементи от страната. Порои се изляха над доста региони в Централна и Източна България, като бяха наводнени къщи в бургаските села Ливада и Русокастро, а стихията остави без ток села в Ямболско.

135 литра на квадратен метър се изляха единствено за два часа в бургаската община Камено. В село Русокастро са наводнени приземните етажи и мазетата на къщи, откакто реката преля. В село Ливада се изсипаха близо 65 литра на квадратен метър, вреди има в 8 къщи. След изтелглянето на водите, ще бъдат подхванати всички нужни ограничения по отводняването на потърпевшите семейства.

Бурята в Ямболско стартира към 20 часа нощес с дъжд и мощен вятър. В един от централните квартали на Ямбол дърво се стовари пред жилищен блок. По знамение няма потърпевши хора и коли. В околните села дъждът пристигнал с градушка. Михаил Карагеоргиев едвам съумял да прибере животните. Заради бурята в селата Завой и Веселиново токът спираше неведнъж.

От полицията споделиха за bTV, че на тел.112 са подадени сигнали за паднали клони и дървета, които са разчистени от дежурните екипи. Затворени пътища няма.

Валежи и гръмотевични стихии ще има и през идващите часове. Синоптиците дават сигнален жълт код в Централна северна България за още интензивни превалявания и гръмотевични стихии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР