Проливен дъжд заля Карлово. Ситуацията в града е сериозна. Поройният

...
Проливен дъжд заля Карлово. Ситуацията в града е сериозна. Поройният
Коментари Харесай

Проливен дъжд в Карлово, обявено е частично бедствено положение

Проливен дъжд заля Карлово. Ситуацията в града е сериозна. Поройният дъжд е нанесъл вреди по частна, общинска и държавна инфраструктура, съобщи БНР.

Кметът на града Емил Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние. Създаден е общински спешен щаб.

Количеството на падналия в Карлово дъжд надвишава в пъти месечните превалявания и е невероятно да бъде поето от коритото на Стара река, от деретата и дъждоприемните шахти, се оповестява в прессъобщение на общината в Карлово.

За БНР кметът Емил Кабаиванов съобщи, че са наводнени къщи, магазини и изби в източната и южната част на града: " Водата се поизтече, дъждът спря, само че това, което ни тормози и следим с нараснало внимание, е равнището на Стара река, тъй като дъждът беше мощен освен в града, само че и в Стара планина над града. Предупредени са и модулът за дейности при бедствия от 61-ва бригада, районната работа " Пожарна и спешна сигурност ". Приемаме сигнали, в случай че има наводняване в приземни етажи на къщи и офиси ".

Хората могат да се обръщат за помощ на телефон 112, военните също имат подготвеност да окажат помощ.

Нивото на локалната Стара река е под мостовите уреди, локалните управляващи се пробват да унищожават последствията.
Няма бедстващи хора в Карлово след падналия изобилен дъжд, оповестява Министерство на вътрешните работи. От пожарната са дали отговор на 20 сигнала за наводнени парцели и здания в ниската част на града.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР