Проливен дъжд причини отмяна на полети, наводнения в Германия

...
Проливен дъжд в части от Германия причини наводнения, които потопиха
Коментари Харесай

Проливен дъжд в части от Германия причини наводнения, които потопиха улици и събориха дървета и доведоха до десетки отменени полети на летището във Франкфурт, най-натовареното в страната и ключов европейски център .

Бурята връхлетя югозападна Германия в сряда вечерта, като изхвърли огромни количества вода и според съобщенията отприщи повече от 25 000 мълнии за около час.

Летището във Франкфурт съобщи в четвъртък, че е било принудено да спре 90 полета, докато други 23 са били пренасочени, за да кацнат на други летища.

Някои пътници спаха на походни легла, докато много от тях прекараха нощта в хотела на летището.

„Днес ситуацията вероятно ще се стабилизира отново“, каза говорител пред агенция AFP. „Тук все още има пътници, които трябва да бъдат резервирани за нови полети.“

Противопожарната служба във финансовата столица на Германия заяви, че е започнала повече от 500 операции от сряда вечерта до четвъртък сутринта, свързани с бурята.

Има повече от 350 случая на наводняване на сгради и 17 паднали дървета, се казва в съобщението и се добавя, че на помощ е извикан персонал извън дежурството.

Бурята засегна и други райони, като Гелзенкирхен, в региона Северен Рейн-Вестфалия, беше силно засегнат.

Улици, мазета и ниско разположени жилищни райони бяха бързо наводнени, докато дърветата се прекатурваха, удряйки превозни средства, каза противопожарната служба.

Служители на службата за спешна помощ спасиха хора от превозни средства на няколко подлеза на магистрала.

В един район паркираните превозни средства се потопиха и някои улици бяха проходими само с надуваеми лодки.

Експерти казват, че изменението на климата увеличава честотата и силата на наводненията.

През 2021 г. западните региони на Германия Райнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия бяха засегнати от катастрофални наводнения, които убиха повече от 180 души.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР