Пролетта вече идва, а с нея и първите симптоми на

...
Пролетта вече идва, а с нея и първите симптоми на
Коментари Харесай

Тайният език на тялото: Настинката е първият сигнал за преумора

Пролетта към този момент идва, а с нея и първите признаци на умората, неразположението, главоболието и намаления имунитет. В сезона, в който тялото би трябвало да се пренастрои и да премине от " зимен " към " летен " режим на работа, оганизмът е най-податлив на всевъзможен тип настинки и простуди. Какво обаче желае да ни каже тялото, когато легнем заболели и усетим първите признаци на неразположението? Много просто. Това е първият сигнал за изтощеност. Според някои лекари настинката не е нищо друго, с изключение на лека бактериална зараза в композиция от отпаднал организъм, в резултат на забързания метод, по който живеем.

Как обаче да разчитаме вярно тайния език на личното ни тяло и би трябвало ли да бъдем деликатни всякога, когато усетим намаляване на тонуса и дори на настроението ни? Отговорът е " Да ". Тялото има собствен метод да ни " осведоми ", когато има заплаха да ни повали простуда. Ние обаче постоянно не отдаваме на сигналите му нужното значение, търсейки опрощение в новия план, който би трябвало да приключим в период или пък в работата до късно вечер, просто тъй като " не можах да се оправя с всичко през днешния ден ".

Какъв е резултатът? Ние сме хронично изтощени, не отделяме задоволително време за придвижване и по този начин не произвеждаме нужното количество хормони, които да задвижат процесите в организма ни. Хабим нерви, а с тях и скъп прочувствен запас, който вместо за щастливи моменти, изразходваме в мислене за проблеми и обстановки, които въобще не са наша работа. И за край - нормално не обръщаме съществено внимание на това какво хапваме и какво гориво даваме на тялото си. Резултатът? Тялото ни е изцяло обезверено, имунитетът се намалява неимоверно и ние ставаме цел на първата простуда, която се появи на хоризонта.

Да, истина е, че всички знаем тези неща, само че малко на брой от нас имат концепция по какъв начин да се преборят със обстановката. А отговорът от време на време е тъкмо пред очите ви. Достатъчно е просто да си вземете малко отмора, да изпиете един Аспирин преди лягане (аз персонално избирам този на Bayer - въпреки всичко те са измислили Аспирин) и да си поставите строго задачата да не се преуморявате. В противоположен случай тялото взима още по-сериозни ограничения и настинките стават хронични, а след тях следват още куп неприятности.

Така че - идващият път, когато усетиш главоболие, непотребна раздразнителност, изтощеност или просто всякаква липса на сили и тонус, би трябвало да знаеш какво желае да ти каже тялото ти. А то е доста просто. Организмът те моли да спреш за малко. Да полежиш. Да походиш измежду природата. Да си дадеш късмет да избегнеш настинката.

Така че бъди доктор самичък на себе си. Чуй какво ти споделя организмът и си предпиши незабавна рецепта: Повече отмора, по-малко нерви и един Аспирин преди лягане. Няма нищо комплицирано, нали?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР