Пролетта вече е тук, а с нея неизбежно идва необходимостта

...
Пролетта вече е тук, а с нея неизбежно идва необходимостта
Коментари Харесай

Пролетен детокс за организма: Защо и как

Пролетта към този момент е тук, а с нея неизбежно идва нуждата от възобновяване. Освен дома ви, организмът също има потребност от главно пролетно разчистване - с цел да се отърве от насъбраните отрови, с цел да действа със свежи сили и с цел да изглеждате неотразимо.

Пролетният детокс е изключително значим за тялото и положителната му форма, тъй като безусловно рестартира метаболитните пътища, с цел да започнете начисто след няколко месеца тежка храна и липса на пълноценно придвижване.

А с цел да ви ориентираме вярно в лабиринта, наименуван пролетен детокс, подбрахме за вас съвършената композиция от артикули, които наложително би трябвало да добавите към дневното си меню, с цел да се почувствате свежи и леки като перце:

Чай от корен на глухарче

Освен че работи тонизиращо и освежаващо, тази напитка, която може да консумирате и охладена, е пръв другар на организма. Коренът от глухарчета има изразено жлъчетворно деяние, като безусловно отмива насъбраните боклуци от черния дроб, подтиква вярното им извеждане и по този начин освобождава тялото ви от насъбраните отрови.

Зеленолистни зеленчуци

Дори и най-незаинтересованият от диети човек знае, че потреблението на зеленчуци неизбежно води до възстановяване на физическото положение. Освен за положителната форма, зеленолистните представители на зеленчуковото семейство се грижат и за извеждането на редица отрови от организма. Затова ви предлагаме да ги хапвате ежедневно, като наблягате на спанак, кейл, лапад и броколи - свежи, сотирани или пък бланширани.

 детокс храна вода пролет Istock

Вода

Телата ни се състоят от над 75% вода, която би трябвало да се обновява всеки ден. Чистата вода е най-достъпният и натурален метод да поддържате организма си във форма и да балансирате работата на претрупаните органи. За повече усет може да добавяте по комат лимон към чашата си. Страхотен пролетно-летен вид е и в кана вода да поставите нарязан на четири лайм.

Зелен чай

Връщаме се на тематика чай, с цел да ви напомним за различен правилен другар на пролетния детокс. Зеленият чай съдържа група съединения, наречени полифенолни катехини. Тези антиоксиданти се борят със свободните радикали и сполучливо извеждат токсините от тялото. Опитайте да заместите следобедното си кафе с чаша зелен чай, който с изключение на всичко друго съдържа и кофеин. Ще се изненадате от ободряващия резултат, а организмът ви ще бъде повече от признателен!

 детокс храна вода пролет Istock

Изпитана хранителна добавка

Подкрепете пролетното си меню с изпитана хранителна добавка с обезпечени генезис и качество, която да подкрепи по натурален път организма да се почисти от насъбраните отрови. Заложете на артикул с натурални пробиотични съставки, който понижава стомашния дискомфорт, подкрепя храносмилателната система и поддържа чревната флора, като да вземем за пример Dual Biactive D-Tox.

Не забравяйте, че пролетната детоксикация не би трябвало да бъде комплицирана или напрягаща- просто следвайте нашите инструкции, вслушвайте се в тялото си и се радвайте на събуждащата се природа!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР