Пролетта официално е тук, а с нея започва и сезонът

...
Пролетта официално е тук, а с нея започва и сезонът
Коментари Харесай

Сезонът на алергиите идва

Пролетта публично е тук, а с нея стартира и сезонът на алергиите. Сенната хрема е една от най-често срещаните и некомфортни такива. Ако страдаме от нея, може да си помогнем с малко предварителна подготовка преди най-активния й сезон.
 Снимка 356878

Внимаваме с времето

Наситеността на полени във въздуха нормално е най-голяма по обяд. Препоръчително е хората, които страдат от сенна хрема, да заобикалят излизането по това време на деня. Ветровитите дни също са по-опасни. Лекарите предлагат на хората, които носят контактни лещи, краткотрайно да ги заменят с очила - по този начин очите ще са по-защитени и няма заплаха полените да влязат под лещите.
 Снимка 386399

Антихистамини

Когато сме наясно, че страдаме от пролетна алергия, лекарите предлагат приемът на антихистамини (противоалергични препарати като " Кларитин " и " Зиртек " ) да стартира две седмици преди най-активния сезон за полените. Те би трябвало да се пият заран, а за денем може да използваме спрей за нос.
 Снимка 350550

Почистване на дома

Полените елементарно полепват по облеклата - в случай че алергията ни е в действителност сериозна, лекарите предлагат мигновено сменяне на облеклата вкъщи. По-честото почистване също понижава дразненето. Домашните любимци, които излизат на открито, би трябвало да се къпят по-често.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР