Пролетта несъмнено е един от най-красивите сезони. Той е един

...
Пролетта несъмнено е един от най-красивите сезони. Той е един
Коментари Харесай

Какво представлява пролетната умора и как да се справим с нея?

Пролетта безспорно е един от най-красивите сезони. Той е един от двата преходни сезона в годината, през които се приспособяваме към другите температури. Именно по тази причина организмът изпада в дискомфорт и влиза в положение, което лекарите дефинират като пролетна отмалялост.
Прочетете още
„ Изострянето на психическата сензитивност е обвързвана с биологичните фактори. Радиационните въздействия покачват чувствителността на нервната система. Наблюдава се в другите възрастови групи, само че най-много визира младите и дейни хора. Наличието на вируса на грип и настинките през зимата също са съдействуващ фактор за пролетната отмалялост. При протичането на такова заболяване понижават равнищата на огромен брой витамини и минерали в организма. Това са витамин А, В, С, D, цинк, желязо, селен и така нататък Ниските им равнища водят до хранителни дефицити, които предизвикват изнемощялост. Когато тя стартира в края на зимния сезон прераства в пролетна отмалялост. Ако признаците продължат по-дълго, е добре да се консултирате с доктор, защото това са признаци и при проблеми с щитовидната жлеза ”, изясни доктор Андреева, която е общопрактикуващ доктор.

Признаци:

-Често срещани признаци са липса на вкус

- главоболие

- изнемощялост

- неспокойствие

- бодърствуване

 -тъмни кръгове под очите

Когато търсим разновидности за справяне с това положение на организма, би трябвало да не забравяме, че то не е заболяване, а краткотрайно положение. Най-важното е да не се опитваме изцяло да променяме метода си на живот, защото ще се подложим на още по-голям стрес.

„ Спорт, уравновесено хранене, намиране на време за релакс и банкет на витамини са моите препоръки за справяне с казуса. Трябва да се създадат кръвни проучвания и да се наблюдава за дефицити на витамини в организма, след което, по лекарско наставление да се изготви скица за тяхното набиране. Трябва да се употребяват свежи плодове и зеленчуци, както и магданоз, бобови храни, кисело мляко, риба. Да се заобикалят нездравословните храни и газираните питиета, както и да не се прекалява с кафето. Почивката измежду природата, както и намаляването на времето, прекарано на телефона, също оказва помощ за оправянето с пролетната отмалялост ”, заключи тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР