Пролетта казахме трите д-та - дисциплина за маските, дезинфекция, дистанция.

...
Пролетта казахме трите д-та - дисциплина за маските, дезинфекция, дистанция.
Коментари Харесай

Кантарджиев побесня: Слушайте! Ето ви истината за тестовете!

 Пролетта казахме трите д-та - дисциплинираност за маските, стерилизация, отдалеченост. Сега слагаме едно четвърто Д - витамин D. Предупреждавам никакви свръх дози - витамин D се взима с спиране - 10-15-20 дни. 4 капки е естествената доза за възрастен, към 1 или 2 капки за деца, според от тяхната възраст и килограми. Това съобщи шефът на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев на постоянния брифинг на здравните управляващи.

И добави:  

" Непознатите приказват доста работи за тестванията, по какъв начин можело толкова малко лаборатории да създадат толкоз проби. Има национална лаборатория, която е виновна за методите. Как се организира качественият надзор – всяка лаборатория, която прави проби, ни увери, че се съблюдават разпоредбите за работа и има нужните благоприятни условия, всички 5 първи проби се изпращат в Националната референтна, първите 10 се изпращат.   

Така се преценя дали тази лаборатория е сертифицирана да прави проби. Има лист от 65 лаборатории, той непрекъснато се актуализира. Техните резултатите се признават у нас и в Европейски Съюз. 17 са упълномощени с най-голям стандарт, те автоматизирано дават отговор и на под общоприетите.  

185 лаборатории рапортуват своите позитивни случаи. Те са частни, просто Министерство на здравеопазването направи по този начин, че активността им се управлява качествено и страната ги задължи да внасят данните за резултатите. Ако бързият тест за антиген е позитивен, той може да болести. PCR може да хване и няколко дни преди да се появят признаците. Бързите антигенни проби ще спасят системата! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР