Пролетта и лятото са сезоните, в които можем да се

...
Пролетта и лятото са сезоните, в които можем да се
Коментари Харесай

5 полезни свойства на прасковите

Пролетта и лятото са сезоните, в които можем да се радваме най-вече на вкусни и пресни полодове, а измежду тях са и прасковите, които като се изключи че са извънредно вкусни и сладки, са и доста потребни. Те съдържат голям брой витамини, минерли и антиоксиданти. Прясно изцеденият сок от праскови се всмуква доста бързо от организма. Също по този начин те са доста нискокалорични. В една праскова се съдържат единствено 58 калории.
Ето за какво прасковите са толкоз потребни и за какво е добре да ги включите в менюто си:
1. Подобряват храносмилането - Една праскова съдържа към 2 грама фибри. Половината са разтворими, а другата половина неразтворими. Неразтворимите са доста добър лек против запек и спомагат за по-доброто храносмилане. Разтворимите спомагат за поддържането на функционалностите на храносмилателния тракт, тъй като подтикват работата на бактериите, които дават отговор за това.
2. Хидратирт кожата - Може би сте срещали кремове с дестилат от праскова. Неслучайно огромна част от кремовете, които имат за цел да хидратират кожата, съдържат праскова. Веществата, които прасковите съдържат доста добре хидратират кожата и я вършат по-нежна. Честият банкет на този апетитен плод може да предотврати изсушаването на кожата.
3. Борят се против алергиите - Много хора страдат от пролетни алергии и имат нетърпимост към пролетните цветя и растения. Ако и вие сте от тях, започнете да консумирате праскови под всякаква форма. Веществото хистамин се отделя, когато тялото е подложено на офанзива от страна на алергиите. Хистаминът има за цел да се бори против алергиите, само че също по този начин е причина за появяването на сърбеж, кихане или кашлица. Достатъчната консумация на вкусния плод ще предотврати появяването на тези неприятни признаци.
4. Заздравяват имунитета - Укрепването на имунната система ще ви защищити от сезонните настинки и вируси, които могат да ви посетят когато и да е. Ако желаете да се радвате на приятните топли пролетни и летни дни, то ще би трябвало да помислите за имунната си система. Прасковите съдържат голям брой витамини, минерали и антиоксиданти, които ще заздравят имунната ви система и ще ви предпазят от неприятните настинки и вируси.
5. Свалят равнищата на кръвната захар - Прасковите са доста сладки, само че пък са нискокалорични и смъкват равнищата на кръвнаа захар. Те са превъзходен метод да избегнете яденето на шоколад и вафли. Те постоянно са препоръчвани от експерти като превантивна мярка против диабет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР