Пролетта е времето за сезонна поддръжка на автомобила. Обикновено шофьорите

...
Пролетта е времето за сезонна поддръжка на автомобила. Обикновено шофьорите
Коментари Харесай

Няколко евтини части в колата, чиято изправност задължително трябва да се провери през пролетта

Пролетта е времето за сезонна поддръжка на автомобила. Обикновено водачите се концентрират върху промяната на масло и филтри, само че обикновени инспекции постоянно се пренебрегват. С тяхна помощ обаче можете да разберете, че е време да промените някои евтини елементи. Ако това не бъде направено в точния момент, ще би трябвало да платите за скъпи поправки. Разказваме ви на какви детайлности би трябвало да обърнете внимание.

Нека стартираме с нещо, на което нормално въобще не се обръща внимание. Ремъкът на алтернатора е на ниска цена, само че повредата му заплашва със сериозен ремонт на автомобила. Ако " назъбените " детайли стартират да се заклинват, това доста усилва натоварването, както на самия генератор, по този начин и на задвижващия ремък. По този метод животът на генератора понижава, а ремъкът може да се скъса. Обърнете внимание на самия ремък. По него не би трябвало да има пукнатини или недостатъци.

`Няколко

При инспекция на ремъка обърнете внимание и на ролките. Обикновено те " живеят " по-дълго от самия ремък. Следователно, при първа промяна, на тези детайлности може да не се обърне внимание. Но след това ролките могат да стартират да " играят ", което води освен до появяването на разнообразни шумове, само че и до разхлабване на ремъка. От това моторът ще бъде неустойчив на луфт и ще има проблеми със стартирането.

Т.нар. гумени тампони на окачването също се ревизират доста рядко. Ако автомобилът е екипиран с гуми с невисок профил или размер на колелата, който не е предложен от производителя, напрежението върху шасито ще се усили. Едни от първите, които страдат от това, са точно тези тампони. Те се напукват и се усукват. От това колата стартира да износва гумите неравномерно.

Накрая проверете още един път по какъв начин е закрепена отбраната на двигателния отсек. Ако през зимата постоянно сте щурмували снежни преспи, крепежните детайли могат да се разхлабят. Това може да изиграе доста неприятна смешка през лятото, когато скоростите се покачват. Един или повече болтове може просто да излетят и отбраната да падне върху асфалта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР