Пролетта е перфектното време за вкусно барбекю - вечерите става

...
Пролетта е перфектното време за вкусно барбекю - вечерите става
Коментари Харесай

Барбекюто - любимата храна на хората вече 2 милиона години

Пролетта е съвършеното време за вкусно барбекю - вечерите става все по-топли, а дните към момента не са горещи, както през лятото.

Но по какъв начин в действителност се ражда концепцията за печеното на скара месо и за какво хората през днешния ден са по този начин влюбени в тази толкоз лесна за подготвяне храна? Защо щом усетим ароматa на грил, незабавно ни връхлита чувството за нещо в действителност вкусно? Това са въпросите, на които ще се опитаме да отговорим в границите на този специфичен блог, озаглавен „ Грил към света “.

Според учените хората, пробвали първото месо, приготвено на плам, преди повече от милион и половина години. Веднъж разкрили силата на огъня, предците ни се влюбили в нежните хапки изпечено месо. По-късно трансформирали яденето край огнището в същински обществен обред и имали специфични дни, в които се събирали към огъня.

И в случай че си мислите, че в тази доктрина има някаква мистичност и не е доста ясно по този начин ли е било или не, то историците са безапелационни – барбекюто съществува повече от милион години. Първите огромни каменни огнища, към които се събирали античните, са открити във Франция и Кения и датират отпреди близо два милиона години.

Оказва се, че месото на грил е освен това от метод на подготвяне на сочна вечеря – то от милиони години е метод за другарство, обществен акт, който ни кара да се усещаме част от една общественост. Може би и по тази причина до през днешния ден хората по света обичат да се събират на барбекюто.

Защото на скара просто можеш да приготвиш всичко – от сочните скариди на Азия, до нежните Блек Ангъс бургери от Съединени американски щати или пък ароматното сувлаки на гърците.

И в случай че си мислите, че всичко това е прекомерно екзотично – грешите. Този сезон BILLA ни кани на една специфична околосветска грил обиколка, с цел да можем да се насладим на вкусно барбекю, което да споделим с обичаните ни хора.

4 тематични седмици и изкушаващи оферти от Средиземноморието, Америка, Балканите и Сърбия ви чакат в супермаркетите на веригата, а по какъв начин да извършите вкусно барбекю, с което да впечатлите всички другари – четете в нашия специфичен блог „ Грил към света “. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР