Пролетното събиране на капачки ще стартира в Пловдив в 8

...
Пролетното събиране на капачки ще стартира в Пловдив в 8
Коментари Харесай

Пролетно събиране на капачки пред “Метро“ в събота

Пролетното събиране на капачки ще започва в Пловдив в 8 часа в събота, 22 март. Сборният пункт е в двора на " Метро 1 ". " Капачки за бъдеще " е една от най- огромните дела в България, в която се включват хиляди българи. Тя започва през октомври 2017 година с съществена цел да се възобновят остарелите кувьози в дребните обитаеми места като се събират пластмасови капачки.
Прочетете още
Всеки, който донесе пластмасови бутилки на акцията събота в Пловдив на Метро 1  ще получи корени лавандула за засаждане подарък от Гората.бг.

Още в края на втората година, с помощта на поддръжката на хората в редица обитаеми места, са обезпечени и дарени 22 кувьоза. Кувьозите са дарени в градовете Асеновград, Ботевград, Бяла Слатина, Велинград, Горна Оряховица, Дулово, Казанлък, Карлово, Кнежа, Козлодуй, Левски, Мадан, Мездра, Момчилград, Нова Загора, Омуртаг, Първомай, Троян, Тутракан, Харманли, Червен бряг, Чирпан. Така, в цялата страна, към този момент няма употребявани кувьози с дата на произвеждане преди 2000 година

Следващата година със средствата, получени от преработването на събраните капачки и дарени средства стана допустимо закупуването на над 45 апарата в Детски отделения или Акушеро-гинекологични отделения в лечебните заведения в 14 града. Закупени са апарати, подпомагащи активността на отделенията според от потребностите им като пулсометри, спирометри, инфузионни помпи, аспиратори, монитори за показания, пулсоксиметри, компресорни инхалатори, кислородни палатки, бебешки кревати, перфузори, лампи, дефибрилатори, реанимационни маси, ЕКГ уред, фетални монитори. В резултат Детските и/или Акушеро-гинекологичните отделения в градовете Белоградчик, Велико Търново, Елин Пелин, Етрополе, Златоград, Крумовград, Луковит, Разлог, Самоков, Сандански и Севлиево разполагат с нужната им все още инсталация.

В над 30 града в страната се събират пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, а в София и Пловдив и пластмасови бутилки. К Дарители на фондацията стават редица огромни компании в страната и столицата. Това разреши закупуването на четири неонатални коли за спешна помощ за потребностите на академични лечебни заведения в страната. Първата кола за спешна помощ е дарена в Пловдив и обслужва област Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян. Втората кола за спешна помощ е дарена в Плевен и обслужва областите Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Третата кола за спешна помощ е предопределена за Русе и покрива Русенска, Силистренска и Разградска област. Четвъртата неонатална кола за спешна помощ е дарена на СБАЛ по детски заболявания “Проф. Иван Митев ” в гр. София. Петата кола за спешна помощ ще бъде дарена в Стара Загора през 2023 година и ще обслужва Старозагорска, Ямболска и Сливенска област.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР