Пролетното почистване е задължително за всяко домакинство. И макар да

...
Пролетното почистване е задължително за всяко домакинство. И макар да
Коментари Харесай

Осъзнато подреждане - хармония и баланс у дома

Пролетното разчистване е наложително за всяко домакинство. И въпреки да носи задоволство, самият развой е уморителен и изнервящ. Има ли метод да намалите равнищата на стрес, без това да въздейства върху крайния резултат? Отговорът се крие в правилата на осъзнатото нареждане.

Осъзнатото нареждане е една от тайните в. Научим ли се да внасяме ред по съзнателен метод, ще ценим повече движимостите, които имаме. Ще разпределяме дейно времето си, а дружно с това и ще се радваме на по-организирана, по-чиста и затова по-здравословна среда вкъщи.

Ето няколко съвета по какъв начин да подреждате осъзнато, с цел да внесете естетика и баланс вкъщи:

1. Не бъдете предубедени
Не гледайте на домакинската работа като на нещо досадно. Приемете я като опция да внесете ред вкъщи. Така ще превърнете жилището си в по-приятно за себе си и обичаните си хора.

2. Уредите - обичани домашни помощници
Използвайте всички софтуерни благоприятни условия, с цел да намалите товара върху себе си. е вашият правилен асистент, който ще освежи завесите и покривалата за кревати. Не забравяйте да приберете зимните облекла, като преди този момент ги изперете и изсушите. Сушилнята ще отстрани праха и космите от домашните любимци, с цел да са обичаните ви облекла в чудесно положение, когато ги извадите още веднъж през есента.

Използвайте помощта на робот прахосмукачка, която ще ви анулира в досадното разчистване на пода, до момента в който вършите нещо друго. Технологиите са незаменими помощници в натовареното всекидневие, използвайте цялостния им потенциал.

 пералня

3. Внесете ред в хаоса и се насладете на процеса!
Един от най-важните правила на осъзнатото нареждане е да се потопите в задачата, с която сте се заели. Пуснете си релаксираща музика и се насладете на това, че внасяте ред.

4. Създайте си кътче за релакс
Отделете едно местенце вкъщи, което да превърнете в свое леговище. Най-добре е да е до прозорец, с цел да се радвате на естествената светлина. Сложете дребна масичка и стол, с цел да четете или да пиете кафе. Добавете, с цел да се раздвижвате и да преборите пролетната отмалялост с интензивност. Добавете и обичано етерично масло, с цел да сложите финалните линии и да завършите приказната атмосфера.

 йога постеля, йога, майка и дете

5. Махнете всичко излишно
Пролетното разчистване нормално е по-мащабно от ежеседмичните, които човек прави. Използвайте опцията и се отървете от всичко излишно. Махнете движимости и облекла, които не сте употребявали през последната година. Едва ли ще им пристигна редът. Ако са непокътнати, дарете ги или ги продайте.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР