Пролетното издание на дигиталното приключение за деца и младежи Digital

...
Пролетното издание на дигиталното приключение за деца и младежи Digital
Коментари Харесай

Digital Scouts се завръща с още теми за онлайн безопасност и нови звездни посланици на каузата в социалните медии

Пролетното издание на цифровото премеждие за деца и младежи Digital Scouts започва с ново потребно наличие за онлайн сигурност и още страхотни посланици на идеята в обществените медии. От 3 до 10 март самодейността на Yettel се завръща напълно в Instagram и ТikTokс някои от най-популярните и обичани инфлуенсъри – Борислав Вълов, Милен Колев, Борислава Тодорова. Те ще основават просветително и занимателно наличие, с което ще оказват помощ на децата да се оправят с провокациите в цифровия свят, до момента в който се забавляват и печелят награди. Тази година самодейността на телекома обогатява тематиката за онлайн сигурността с четири нови акцента: „ Неподходящо наличие “,  „ Дигитален облик и цифров отпечатък “, „ Фишинг и персонална информация “, „ Гейминг просвета “.

Кампанията ще насочи вниманието на подрастващите към това по какъв начин да разпознават несъответствуващото онлайн наличие, ще им помогне да схванат по какъв начин споделената информация онлайн построява техния цифров облик и известност, по какъв начин фишингът става посредством игри и за какво уважението и толерантността са изключително значими в гейминга. Всеки от инфлуенсърите, част от тазгодишната акция, ще се включи по една от новите тематики, като под формата на игра ще притегли почитателите си да търсят верния отговор на разнообразни евентуални проблеми.

Необходимостта от непрекъснатото надграждане на цифровата просветителна акция на Yettel беше подчертана от резултатите от скорошно, които телекомът разгласи преди седмица. Според данните съвсем всички младежи (13-19 г.) (97%) и 85% от децата (7-12 г.), взели участие в допитването, са онлайн всекидневно, без наложително да имат нужните цифрови умения за това. 44% от младежите да вземем за пример настояват, че не знаят по какъв начин да разграничат подправено от същинско наличие в интернет. 67% от малчуганите пък показват, че не знаят по какъв начин да основат мощна ключова дума, а едвам 37% са наясно кои уеб страници са нездравословни за компютъра или преносимия компютър. 15 на 100 от най-малките и 1/3 от младежите споделят и че са били унизени в мрежата. 

Безопасността на децата онлайн е измежду целите на Yettel, заложени в. В нея телекомът си слага като ангажимент всяка година да ангажира с посланията за несъмнено сърфиране в интернет 40 000 деца и младежи. Тази година самодейността ще предложи и потребно наличие в помощ на фамилиите, обвързвано с интернет потреблението на подрастващите и рисковете, на които са изложени онлайн.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР