Пролетно-летният сезон определено е приятен и се радваме на хубаво

...
Пролетно-летният сезон определено е приятен и се радваме на хубаво
Коментари Харесай

Как да се отървем от досадните насекоми вредители с природни методи

Пролетно-летният сезон несъмнено е прелестен и се радваме на хубаво време, само че дружно с него идват и някои неприятности и вредители. С разцъфтяването на растенията в градината или на терасата ни могат да се настанят неканени посетители. Обикновено ги гоним със мощни химикали, които в множеството случаи са рискови за здравето.

Не се отчайвайте, че и този път ще се наложи да поемете удара на химията, дружно с „ гостите си “. Съществуват и някои естествени способи, които ще ви оказват помощ да се отървете от неприятелите.
Най-ефикасното сенно обезпаразитяване на градинката бурени и инсекти
Ноември е месец за разчистване на зеленчуковите площи от растителните боклуци. След това процесът продължава посредством торене с оборски...
Прочети повече
Натурален спрей срещу буболечки

Смесете една супена лъжичка бебешки шампоан или мек препарат за миене на съдове с 1 супена лъжица олио. Съставките ги разбъркайте добре в един литър вода. Получената примес пресипете в спрей-бутилка. На всеки 5-7 дни пръскайте из цялото жилище, където е належащо, с цел да прогоните вредителите. Не се тормозете за здравето си. Тези съставки са изцяло безвредни за вас, само че рискови за насекомите.

Екологичен спрей срещу плесени по растението

Към съставките от предходния спрей, то прибавете и 2 супени лъжици сода. Добавете водата и разбъркайте доста добре. След това пресипете още веднъж в бутилка със спрей. При първата индикация за мухъл по растенията, то незабавно напръскайте. Хубаво е преди този момент да полеете растенията, с цел да не отмиете сместа от тях. Процедурата се повтаря всяка седмица.
Растенията, които държат насекомите надалеч от вкъщи
Борбата с насекомите може да бъде извънредно досадна и да включва голямо количество химически препарати. Разбира се, те провокират алерг...
Прочети повече
Не би трябвало да употребявате тази примес върху орхидеи, растения с восъчно покритие или такива с мъх.

Натурален спрей срещу инсекти за култивиран зеленчуци

Комбинирайте една супена лъжица течен сапун с ¼ чаена лъжичка пикантен червен пипер, лук и чесън на прахуляк. Изсипете всичко в бутилка с вода и разклатете добре. Напръскайте инфектираните растения, когато видите, че това е належащо.

Биоконтрол против мравките

Тези инсекти в действителност могат да бъдат досадни и да ви основат проблеми. Смесете 1/8 чаена лъжичка борна киселина и ½ лъжичка мед или рибено масло.  Поставете сместа в плитки капачки и ги оставете там, където мравките най-често си вършат пътеки. Сместа ще ги притегли и отстрани. 

Важно е да ги пазите от деца и домашни любимци. След приложимост неотложно изхвърлете капачките.

Натурален способ против бълхи и летящи инсекти

Лятото идва с него и просто няма по какъв начин да не се сблъскаме с комари, бълхи и други неприятни инсекти. За да се справите с тях, ще вие необходим розмарин. Количеството е ½ чаша, която се накисва в един литър гореща вода. 

Оставете да поври 20 минути. След като се охлади, измийте с нея домашния си любим. Не го изплаквайте, а го оставете по този начин да изсъхне. Ако има бълхи те ще се махнат, само че и ще го предпазите от наново появяване.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР