Пролетните месеци в Европа ще донесат по-топло време от средното,

...
Пролетните месеци в Европа ще донесат по-топло време от средното,
Коментари Харесай

АccuWeather: Много топла и суха пролет в Европа, но на Балканите ще е страшно

Пролетните месеци в Европа ще донесат по-топло време от междинното, без чести нахлувания на леден въздух. От март до юни огромна част от Европа ще бъде наранена от дълги интервали изсъхнало време, само че ще има и къси интервали на неустойчивост с чести стихии. Това сочи прогноза, оповестена от световноизвестната метеорологична работа АccuWeather.

Повечето циклони от Атлантическия океан скоро към този момент няма да се насочват основно към Обединеното кралство, а коридорът им ще се движи по на север, което разрешава да идват топли антициклони. През пролетта съгласно АccuWeather най-високото температурно отклоняване ще бъде на Пиренеите, в Южна Германия и Южна Британия.

Още през месец май в елементи от Испания и Португалия ще има действителни летни температури, като през множеството дни те ще са приблизително над 32 градуса по Целзий, а в обособените микролокации могат да мерят температури до 37 градуса по Целзий. Високи температури, много над 30 градуса през последната част на месец май, могат да бъдат регистрирани от Париж до Берлин, изясни метеорологът на AccuWeather Алан Реперт.

Ранното настъпване на топло време ще усили риска от развиване на стихии през втората половина на пролетта в цяла Европа. Във Франция, Белгия, Холандия и Северозападна Полша ще има максимален късмет за мощни стихии. В същото време ще има нараснал риск от суша в Източна Европа.

Единствената част в Европа, където се чакат междинни превалявания или даже по-силни, са Балканите. Най-неприятната част на пролетта ще бъде първата част, изключително през март и април, когато се чака все по-голям брой средиземноморски циклони.

Въпреки че ще има закани от наводнения на локално равнище, дъждът ще бъде добър преди летните месеци, когато има огромна възможност от продължителна суша, декларират от AccuWeather. През март в по-високите региони може да има изобилен снеговалеж. Пролетният сняг може да аргументи проблеми с придвижването по пътищата.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР