Пролетната обработка на тревните площи против кърлежи и комари в

Пролетната обработка на тревните площи против кърлежи и комари в ...

Обработват против кърлежи и комари в Стара Загора.

Пролетната обработка на тревните площи против кърлежи и комари в Стара Загора ще започне на 20 април, събота, след 20:00 часа. Най-напред ще бъдат обработени площите в детските градини и социалните домове в града. Ще се обработят и паркове, градини, площади, детски площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия.
Обработката на детските площадки в Административно бюро “Център” ще бъде на 23 април от 20 часа, а от 22 часа ще се обработват парковите площи в центъра и парк “Митрополит Методий Кусев”. Същата вечер в полунощ ще се пръска в кв. “Лозенец”.
Против кърлежи ще бъдат обработени общо 794 344 квадратни метра площ,а против комари 533 295 квадратни метра. За дезакаризацията и дезинсекцията ще се използва биоцидът Сайръс 10 ЕВ. Контролът по дейностите за обработка на площите ще се осъществява от длъжностни лица от община Стара Загора и от Регионалната здравна инспекция.
Графикът за осъществяване на дейностите на територията на общината, може да бъде видян тук. Пръскането в селата ще се извърши в началото на май. Възможни са промени при неподходящи климатични условия

Източник: actualno.com