Пролетната депресия е състояние което се проявява след дълга зима

...
Пролетната депресия е състояние което се проявява след дълга зима
Коментари Харесай

50% от хората в активна възраст страдат от пролетна депресия

Пролетната меланхолия е положение което се демонстрира след дълга зима и продължава цяла пролет . Това сподели психологът Христина Краева пред " Фокус ".
По думите й пролетната меланхолия е обвързвана с доста физиологични и психични проблеми, настъпващи в тялото и душeвността на индивида.
„ Пролетта е време, в което организмът се приспособява и приспособява към нови условия. Време, в което в природата се прави мощно преустрояване, към което тялото ни би трябвало да се приспособи “, разяснява тя.
Както зимната, по този начин и пролетната депресията е разследване от промяната на сезоните и по тази причина тя е вариация на по този начин нареченото сезонно сетивно разстройство и визира 50% от хората в дейна възраст.
„ Други аргументи може да търсим в намаляването на биологично-активните субстанции в храните през зимата и ранната пролет, прекомерно суровите пости, нараснала сензитивност от атмосферни промени, или серията вируси през зимата. В тези условия поражда положението, наречено пролетна дисхроноза “, сподели още тя.
Психологът акцентира, че въздействие оказват и понижените запаси от витамин Д и изчерпването на детайла магнезий в организма, както и лимитираната физическа интензивност през зимния интервал и по-малкото количество светлина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР