Пролет по Коледа След валежите и захлаждането в последните дни

...
Пролет по Коледа След валежите и захлаждането в последните дни
Коментари Харесай

Пролет по Коледа: Снегът се топи, градусите тръгват нагоре

Пролет по Коледа След преваляванията и захлаждането в последните дни ще последва стопляне . Това демонстрират средносрочните модели за времето , показани в " Дарик кафе " тази заран.
 
Покачването на температурите ще стартира още в края на тази седмица и ще продължи и през идната, в края на която ще посрещнем Коледа. Възможно е температурите тук-там в страната да надвишават даже 10 градуса . Снегът, там където в последните дни се образува снежна завивка, бързо ще се стопи и ще се трансформира в киша.
 ThinkStock/Getty Images

В петък е допустимо да има слаби валежи тук-там , по-късно и при започване на идната седмица, само че те няма да трансформират характера на времето.
 ThinkStock/Getty Images-->
В събота и неделя от запад на изток още веднъж ще превали. Валежите ще са най-вече от дъжд, в планините и планинските региони - от сняг. Но и стоплянето ще продължи. В началото на идната седмица вятърът ще отслабне, в Източна България ще стане северен. Ще има още превалявания, само че ще са най-вече слаби и тук-там, като в североизточните региони дъждът ще премине в сняг. Меко време се обрисува и в дните към Нова година , демонстрират метеорологичните модели. В интервала след 27 декември е допустимо да има превалявания, само че още не може да се предвижда дали ще са от дъжд или сняг.

 ThinkStock/Getty Images

След коледните празници, до края на годината, по-често ще доминира облачно време, въпреки че ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. На места ще има и слаби валежи от сняг. Температурите ще бъдат близки до нормалните.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР