Пролет, лекота, зеленина, движение и наслада – точно такава трябва

...
Пролет, лекота, зеленина, движение и наслада – точно такава трябва
Коментари Харесай

10 рецепти за Великден: Салата от спанак, нар и пилешки късчета

Пролет, лекост, зеленина, придвижване и приятност – тъкмо такава би трябвало да бъде пролетта за всяко градско (а и не само) момиче! И за реализираме тази виталност през новия сезон, ще ни помогне извънредно много… спанакът.

Смята се, че той произлиза от антична Персия и дълго време е бил отглеждан в арабския свят. Маврите го придвижват в Испания към 11 век, поради което първоначално в Англия са го наричали „ испанският зарзават ”. Този извънредно скъп зарзават е потребен с огромното количество витамини, които не се унищожават при варене.  

Ето една рецепка, която можете да включите във менюто за Великден:

Салата от спанак, нар и пилешки парченца

Една свежа, цветна и здравословна композиция от свеж спанак, зрънца нар, ябълка, орехи и сирене. Салатата съчетава сладостен и солен усет по доста прелестен и лек метод, дарявайки с приятност всички сетива. Идея за порция здраве, подобаваща за всички сезони и хранения за деня.

Тази салата няма специфичен метод на подготовка – измивате продуктите, нарязвате ябълките, както ще ви е прелестно да ги консумирате, сиренето може да е натрошено или на кубчета. Пилешкото месо е добре да е от филе, нарязва се на парченца и се задушава в масло за 10 до 15 минути, като се обръща от двете страни. Готовите хапки се прибавят към салатата, смесвате всичко, овкусявате и тази лека и вкусна салата е подготвена за вашата софра.



 

 

 
3 свежи салати, с които да посрещнем пролетта
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР