Прокурорските декларации и позиции в подкрепа на Иван Гешев бяха

...
Прокурорските декларации и позиции в подкрепа на Иван Гешев бяха
Коментари Харесай

Гилдии сипят декларации в подкрепа на властта


Прокурорските заявления и позиции в поддръжка на Иван Гешев бяха последвани от такива в поддръжка на държавното управление от страна на разнообразни спортни и актьорски гилдии.

Акцията в поддръжка на държавното управление идва единствено ден, откакто стартира новата прокурорска акция в поддръжка на Гешев, за чиято оставка протестиращите също упорстват.

Една от първите заявления в поддръжка на властта бе от Българската федерация по волейбол (БФВ) Пълната поддръжка за държавното управление бе завидетелствана в уеб страницата на федерацията и бе съпроводена със фотоси на новоизбрания ръководител Любомир Ганев и министъра на спорта Красен Кралев, както и с премиера Бойко Борисов.

Освен че афишират поддръжка, от БФВ показват и признателност към държавното управление за вложенията, които се вършат в спортна инфраструктура.

Декларацията на федерацията по джудо е в подобен жанр – още веднъж се изброяват надпревари, на които България е била или следва да бъде хазаин и се показва " щедростта " на държавното управление.

Съюзът на артистите също засипа властта с благодарности. Декларацията е подписана от ръководителя му Христо Мутафчиев, от шефа на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов, от депутата от ГЕРБ и артист Евгени Будинов, артиста Благовест Аргиров, писателя Христо Стоянов, издателя Юлий Москов и актьорите Антон Радичев и Николай Урумов.

„ В разгара на тежка пандемия, пред прага на икономическа рецесия, тъкмо когато сме признати в чакалнята на еврозоната, когато повече отвсякога имаме потребност да бъдем дружно, с цел да сме мощни - и в насладата, и в болката, и в грижата за тежкото " на следващия ден ", стартира декларацията на артистите.

Как ще живеем по този метод? С тази ненавист? В тази непримирима братоубийствена омраза? С тези давещи се от завист лица на наши сънародници - братя по кръв, по печал, по орис?, питат от САБ.

Сега най-важното е разсъдъкът да надделее над безумието. Още по-важно е мислещите, естествени и отрудени българи да застанат на страната на закона и да усетят, че в страната има закони. Властта се взима на избори, не на улицата, се споделя още в декларацията. Никой, даже и президентът на републиката, няма право да зове за метежи и протести, да назовава една част от народа " мутри " и да я опълчва на друга. Никой, даже и президентът на републиката, няма право да се намесва в работата на самостоятелната правосъдна система и да кадрува, искайки оставката на основния прокурор, написа още в позицията.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР