Прокурорската проверка по скандала, при който противници на ваксинацията срещу

...
Прокурорската проверка по скандала, при който противници на ваксинацията срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата отказа дело за нападение срещу ваксинационен пункт

Прокурорската инспекция по абсурда, при който съперници на имунизацията против коронавирус съумяха да прогонят мобилен пункт за слагане на ваксини от входа на Морската градина във Варна предишния септември, е завършила с отвод да бъде формирано следствие.

Това сподели пред говорителката на Районната прокуратура във Варна Станислава Бакалова, която бе и наблюдаващ прокурор по преписката.

По думите на Бакалова няма данни нито за закононарушение, нито за осъществено административно нарушаване при нито една от двете страни в спора. Проверяваше се освен дали е била проявена експанзия към медиците в Морската градина, само че и дали самият мобилен имунизационен екип, както и районната здравна ревизия са направили нарушавания, поставяйки имунизациите.

Проверяваше се "дали РЗИ са спазили реда в техните специфични закони, за това по какъв начин се доставят такива медицински пунктове с ваксини, с какви документи, къде по принцип би трябвало да се съхраняват тези разрешителни за използване на имунизациите, дали изобщо има такова позволение. Също желая да се откри дали пунктът е отворен в сходство със специфичните разпореждания, които са за отваряне на такива пунктове ", изясни през септември прокурорката.

Мобилният имунизационен пункт в Морската градина бе атакуван от група жители, които твърдяха, че са от "Комитет за избавление ", пожелаха от ваксиниращия екип документ, с който да удостоверят позволение за прилагане на имунизациите в България и упорстваха, че здравното министерство няма право да ги ползва. На място бе извикана полиция и в последна сметка пунктът бе закрит.

ОТ РЗИ обясниха пред "Сега ", че този мобилен пункт е един от най-успешните и че макар нападението, в Морската градина ще продължат да се слагат ваксини против коронавирус, до момента в който метеорологичните условия го разрешават. Повече обаче на това място пункт не се появи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР