Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС) излезе в сряда

...
Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС) излезе в сряда
Коментари Харесай

Прокурорската колегия във ВСС пак е ехо на главния прокурор

Прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет (ВСС) излезе в сряда с декларация, с която осъжда на общо съображение български медии, че нападат държавното обвиняване. Медиите са оставени сами да се разпознаят, тъй като в позицията не се загатва кои се имат поради и какво неправилно са създали. Колегията жигосва " поредност от изявления, репортажи, мнения и изявленията в печатни и електронни медии, целящи дискредитиране независимостта и уронване престижа на правосъдната власт и в частност на прокуратурата ".

Ключът към разбирането на позицията е следното изречение от нея: " Свидетели сме на невиждан напън и опит за влияние върху Прокуратурата на Република България от лица, разполагащи с извънредно огромни финансови благоприятни условия, по отношение на които са подхванати съответни дейности за ангажиране на наказателна отговорност ".

Това е същата теза, която в последните дни се популяризира съвсем буквално от основния прокурор и неговия екип. Преди ден Иван Гешев изясни пред Българска национална телевизия, че прокуратурата е станала цел на " хибридни офанзиви " от кръгове, свързани с " подсъдимия (Иво) Прокопиев, подсъдимия Цветан Василев, маргинални организации ", на които им съответствува интереса с този на Васил Божков.

Същите медии и организации бяха жигосани, тъй като подлагаха на критика метода на Висш съдебен съвет преди избора на Иван Гешев за основен прокурор. Тогава Прокурорската гилдия излезе с позиция, с която жигосах сериозни коментарни текстове против претендента за правоприемник на Сотир Цацаров.

В случая с Божков обаче мотивът бе даден от бТВ, която разгласява информация, че проверяващите са се опитвали да натоварят в чували антиките от сбирката на предприемача. Телевизията се базира на уредника на частния му музей. След това фондацията на предприемача " Тракия " дефинира дейностите на проверяващите като " безчовечен " и " свиреп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР