Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет излезе с декларация срещу

...
Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет излезе с декларация срещу
Коментари Харесай

Прокурорите във ВСС пишат до ЕС и посланици срещу Христо Иванов

Прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет излезе с декларация против съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и " Свободна Европа ", упрекнати в " опити за жестоко посягане против независимостта и положителното име на българските магистрати ".

Декларацията ще бъде изпратена до Европейската комисия, Европейския парламент, до посолствата на всички страни членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия.

Преди гласуването на документа основният прокурор Иван Гешев изясни познатата си теза, че прокуратурата е подложена на сериозен напън, тъй като повдигнала обвинявания против " олигарси ", против Нено Димов и някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков.

" Наше обвързване, като хора, които съставляват тези магистрати, е да застанем зад тях. Ние би трябвало да продължим да пазиме всеки български прокурор и следовател, който е подложен на политически офанзиви. Безпрецедентно за страна от Европейски Съюз е правосъдната власт да е подложена на политическа офанзива от политическа партия ", споделя Гешев.

В резултат на това е гласувана декларацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР