Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет(ВСС) излезе с поредна декларация

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет(ВСС) излезе с поредна декларация
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС с декларация за независимостта на държавното обвинение

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет(ВСС) излезе с поредна декларация в отбрана на независимостта на държавното обвиняване.
Този път поради изявления на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, предизвикани от публикуваната от спецобвинението електронна връзка на предприемача Пламен Бобоков.
В позицията се споделя, че кадровиците няма да позволен прокуратурата да бъде въвлечена в институционални и политически противодействия, съобщи БНР, представено от БГНЕС.
Радев и Борисов разясниха чатовете на Бобоков по разнообразни мотиви.
Президентът, поради оповестените известия сред предприемача и секретаря му Пламен Узунов и известията на Бобоков до него, а министър председателят поради общественото му приканване на разпит през вчерашния ден.
Румен Радев прикани прокуратурата да огласи цялостния чат сред него и предприемача и я упрекна, че подменя конституционната си задача, с цел да обезпечава безотговорност на корупцията по високите етажи на властта. Бойко Борисов път разгласи, че разпитът му бил, с цел да угоди прокуратурата на президента Радев.
„ За следващ път сме очевидци по какъв начин лица, овластени от българските гласоподаватели и призвани да пазят националното и държавното единение на България, насочат от позицията на своя пост, внушения и обвинявания към прокуратурата, като я обвързват със зависимости, обслужващи нелегитимни ползи и лица, против които е призвана да работи " декларират от Прокурорската гилдия.
Кадровиците приканва правосъдната власт да не бъде превръщана в залог на политически упоритости и междуличностни връзки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР