Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) излезе с декларация,

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) излезе с декларация,
Коментари Харесай

Прокурорската колегия: Христо Иванов поругава независимостта и престижа на държавното обвинение

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) излезе с декларация, в която показва паника от продължаващите злонамерени офанзиви против Прокуратурата на Република България (ПРБ), опитите за жестоко посягане върху независимостта и положителното име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, правилото за разделянето на управляващите и опитите за политически напън.

Поводите за декларацията е обява от 08.07.2020 година с създател Борис Митов и видеоматериал с изказване на Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския, ръководител на Политическа партия „ Движение Да България “ от 03.08.2020 година, оповестен на уеб страницата на Обединение „ Демократична България “, с която за следващ път изрази „ паника от продължаващите злонамерени офанзиви против Прокуратурата на Република България, опитите за жестоко посягане върху независимостта и положителното име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, правилото за разделянето на управляващите и опитите за политически напън “.

Прокуратурата: Сайтът "Свободна Европа " нарушава професионалните стандарти за справедлива и етична публицистика

В извършената полемика основният прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във обърна внимание, че Прокуратура на Република България и прокурори са подложени на сериозен напън, по отношение на повдигнати обвинявания на голям брой лица, които българските публицисти и жители назовават „ олигарси “, на настоящ министър и заместник-министър от квотата на ръководещата партия.

„ Наше обвързване, като хора, които съставляват тези магистрати, е да застанем зад тях. Ние би трябвало да продължим да пазиме всеки български прокурор и следовател, който е подложен на политически офанзиви. Безпрецедентно за страна от Европейския съюз е правосъдната власт да е подложена на политическа офанзива от политическа партия “, показва той.

Георги Кузманов – член на Висш съдебен съвет, означи, че при тези офанзиви не се употребяват правни причини. „ Моите обещания към сътрудниците, които са ме избрали, са, че ще се опълчвам на това. Затова поддържам изцяло декларацията “, съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР