Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ единодушно одобри две

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ единодушно одобри две
Коментари Харесай

Гешев с две дами заместници, предстои още един избор

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет /ВСС/ единомислещо утвърди две от предложенията на основния прокурор Иван Гешев за негови заместници, следва още един избор.

Красимира Филипова, досега прокурор във Върховната касационна прокуратура, е към този момент заместител на основния прокурор.

Десислава Пиронева , до момента прокурор в Софийска градска прокуратура, е втората дама, определена за заместник-главен прокурор при Върховната административна прокуратура /ВАП/.
Преди това колегията гласоподава освобождението на досегашния заместник-главен при ВАП Ася Петрова и назначението й за прокурор във ВАП. По-рано Петрова беше посочена за доближена на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който я включваше в делегации за чужбина, в това число в Съединени американски щати.

На съвещанието участва основният контрольор Теодора Точкова, която изясни като техническа неточност разминаването в две цифри за банковия влог в имуществената декларация на Пиронева. " Който в никакъв случай не бърка дано пръв да хвърли камък ", заключи метафизичен Гешев.

Междувременно Български земеделски народен съюз излезе с позиция, в която недоумява за какво Пиронева е предпочетена за зам-.главен прокурор, откакто е била наблюдаващ прокурор по делото против водача на партията и някогашен боен министър Николай Ненчев, който бе оневинен от съда. Такава тематика не беше коментирана.

Третата дама е Пламена Апостолова, само че тя е сега член на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет и заявката й за освобождение беше признато за сведение. То ще бъде импортирано на пленума на съвета за решение. След това Народното събрание би трябвало да избере различен член на Висш съдебен съвет от парламентарната квота, Апостолова е някогашен следовагел, номиниран от Движение за права и свободи за член на висшия кадрови орган.

Главният прокурор има още един заместител отпреди - шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР