Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет със 7 на 3

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет със 7 на 3
Коментари Харесай

ВСС отложи решението за прокурора хулиган

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет със 7 на 3 гласа отсрочи за 22 юли гласуването за краткотрайното премахване от служба на прокурора от ВКП Георги Методиев Асенов. Предложението за краткотрайното му премахване бе импортирано от основния прокурор Иван Гешев.

Вземането на решение бе отсрочено, така ĸaтo  зaĸoнът изиcĸвa пpeди ĸaдpoвицитe дa ce пpoизнecaт, мaгиcтpaтът дa бъдe зaпoзнaт c иcĸaнeтo зa oтcтpaнявaнeтo мy и дa мy ce дaдe възмoжнocт дa ce зaщити, написа Монитор.

Преди ден Софийският градски съд не почете настояването на прокуратурата да остави в ареста буйствалия в Плевен висш прокурор Георги Асенов и го освободи. Той е упрекнат, че на 4 юли е хулиганствал в болничното заведение в Плевен и е унищожил телефона на охранител, крещейки: " Ти знаеш ли кой съм аз. Аз съм прокурор, в този момент ще видиш какво ще ти се случи ".  Причина за експанзията била, че магистратът и брачната половинка му желали да настанят тъста на прокурора за лекуване, само че отказали да изпълнят ограничения, свързани с COVID-19. Оказа се, че това не е първа хулиганска демонстрация на прокурора. През 2017г. още веднъж се държал безочливо, само че с служители на реда.

След като разбра за проявата на Асенов, Гешев разяснява от профила си в туитър: “Възмутително и неприемливо държание за върховен прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, в случай че си служител на реда или магистрат - арбитър, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР