Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да бъдат разкрити

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да бъдат разкрити
Коментари Харесай

Европейските ни прокурори ще имат помощници, деловодител, шофьор и чистач |

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет реши да бъдат разкрити 15 щатни бройки в звеното, което ще е в помощ на европейските делегирани прокурори.

Четири от щатовете са за прокурорски асистент, по три - за основен специалист и правосъден деловодител, две щатни бройки са за шофьор-призовкар и по една щатна численост за систематичен админ, завеждащ работа и чистач.

" Изключително значимо е да обезпечим оптимално бързо кадрово другите чиновници, които следва да подкрепят работата на европейските делегирани прокурори, с цел да може да осигурим бърз и сполучлив старт и работа на нашите сътрудници, които са част към този момент и от Европейската прокуратура ", разгласи основният прокурор Иван Гешев преди гласуването на точката от дневния ред, представен от Българска телеграфна агенция.

Все още следва колегията да организира избор за нови претенденти за европейски делегирани прокурори. В момента процедурата по асортимент е в ход. Стартът й бе даден в средата на юни.

Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, утвърди четирима от излъчените от България 10 претенденти за европейски прокурори - Светлана Шопова-Колева, Димитър Беличев, Бойко Калфин и Вероника Трифонова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР