Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет поиска от министъра на

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет поиска от министъра на
Коментари Харесай

ВСС иска от министъра всички доказателства за прокурорите от Осемте джуджета

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет изиска от министъра на правораздаването Иван Демерджиев да показа всички доказателства по отношение на импортираните от него оферти за формиране на против трима прокурори, занимавали се с следствието " Осемте джуджета ". Това би трябвало да се случи в 7-дневен период

Предложените за санкции са Димитър Петров от Специализираната прокуратура, както и Мария Николова и Нели Славова от Софийската районна прокуратура, които са командировани в спецпрокуратурата.
Илия Златанов: Подариха джипа ми на Младен Маринов, с цел да си върви на лов
Нови разпити в ГДБОП по следствието, станало известно като " Осемте джуджета ". Тази заран пред проверяващите се яви предприемачът Илия...

На 11 ноември Демерджиев заяви, че е предложил на колегията да стартира дисциплинарки против трима прокурори от Специализираната прокуратура поради техни дейности, разказани в следствието на " Антикорупционен фонд ", станало известно като " Осемте джуджета ".

Припомняме, че в петте епизода на следствието бяха показани опити на някогашни и сегашни магистрати да присвоят частен бизнес благодарение на полицията и известна охранителна компания. Всичко стартира с спор сред бизнесмена  Илия Златанов , притежател на асансьорен бизнес, и сина му  Явор Златанов , с който са били съдружници. Бащата  на някогашния следовател  Петър Петров , , с цел да си възвърне активи, за които твърди, че са присвоени от сина му, само че в последна сметка и двамата се оказват в ролята на жертви. Към днешна дата Илия Златанов води правосъдна борба за контрола над групата си от компании " Изамет ", а неотдавна Явор Златанов описа пред Антикорупционния фонд , в резултат на остра бъбречна непълнота, употребена, по думите му, за неговото изнудване. Наскоро името на някогашния вътрешен министър  Младен Маринов   в следствието, за което беше  заедно с щерка си.

" Касае се за много неприятни дейности, осъществени в болнично заведение с разрешението и глобата на тези трима прокурори. Допускани са нотариуси, които са правили разпоредителни покупко-продажби. Това не може да се случва в болнично заведение, а единствено в ареста и самата поредност от дейности е обвързвана с доста нарушавания на закона от страна на прокуратурата ", разяснява по-рано този месец министърът.

След като през днешния ден колегията е разгледала предлагането му, бе взето решение да се укаже на министъра в период " да в профил нередовността на предложенията, като приложи всички доказателства, относими към твърдените обстоятелства, с които разполага ".

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР