Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отказа да се занимава

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отказа да се занимава
Коментари Харесай

ВСС не иска да се занимава с писмото на ексминистър Славов за Коцев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет отхвърли да се занимава с писмото на някогашния правосъден министър Атанас Славов. В него той упорства за инспекция дали е имало напън върху някогашния основен секретар Живко Коцев от и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов и градския прокурор Илиана Кирилова.

Според кадровиците в настояването не са посочени правни главния за инспекцията, липсват и документи. Освен това инспекция и възможни дисциплинарни санкции могат да бъдат наложени от инспектората на Висш съдебен съвет. Затова те препратиха сигнала на Атанас Славов към инспектората.

Славов настоя за инспекция и вероятно търсене на дисциплинарна отговорност по проблема с Коцев

„ Нямаме никакво пълномощие да образуваме и предизвикваме дисциплинарно произвеждане. Това няколкократно го споделяме в тази зала. Очевидно би трябвало да продължим да го повтаряме, с цел да може някой да асимилира какво значи ”, съобщи Евгени Иванов, член на Прокурорската гилдия.

„ Правомощие на министъра на правораздаването е да извърши тази инспекция или инициира дисциплинарни производства, в случай че откри, че има дисциплинарни нарушавания ”, уточни Огнян Димов, член на Прокурорския съвет.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР