Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Пенка Богданова като

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Пенка Богданова като
Коментари Харесай

ВСС освободи зам.-главен прокурор по предложение на Цацаров

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет освободи Пенка Богданова като заместник-главен прокурор, заяви lex.bg Решението бе взето единомислещо.

Богданова беше назначена за редови обвинител във Върховната касационна прокуратура, а на мястото й няма да бъде назначаван различен заместител на Цацаров.

Предложението за освобождение на Богданова бе на основния прокурор Сотир Цацаров, който уточни пред колегията няколко претекста – зародила липса на старания на заместничката му да работи с административния началник, т.е. с него, по този начин и със заместниците му и незадоволителна степен на комуникативност в границите на управителния екип.

Наред с това основният прокурор сподели, че това няма да се отрази отрицателно на работата на останалите му заместници, в противен случай – има опция отговорностите им да бъдат отмерено разпределени. Цацаров добави, че би трябвало да има цялостна връзка сред заместник-главните прокурори и цялостно схващане за екипната работа, което очевидно в тази ситуация не открива.

Той въпреки всичко благодари на Пенка Богданова за това, което е направила досега.

Пенка Богданова беше назначена за заместник-главен прокурор при Върховната касационна прокуратура на 28 януари 2013 година Тя беше първата, която Цацаров уточни за собствен заместител след избора си. До оня миг Богданова беше прокурор в Апелативната прокуратура в Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР