Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува днесседем дисциплинарни производства

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува днесседем дисциплинарни производства
Коментари Харесай

„Осемте джуджета“ - седем дисциплинарки срещу висши магистрати

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет образува днесседем дисциплинарни производства за налагане на дисциплинарни санкции. Те са срещучетирима прокурори и трима следователи и всички са попредложения от Борислав Сарафов, заяви.

" Дисциплинарните производства са формирани по отношение на разпоредената от и. ф. основния прокурорпроверка на всички прокурорски преписки и досъдебни производства, свързани с проблема, прочут в общественото пространство като „ Осемте джуджета “, включително инспекция на правилността и законосъобразността на съответни постановления, както и развиването на съответни преписки ", пишат от Съвета.

Образувани садисциплинарни производства срещуНели Тодорова, Светлана Стоянова-Вайзе, Петранка Рабаджиева -следователи в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура;Ивета Маркович– прокурор в Окръжна прокуратура – София;Дилян Деянов– прокурор в Окръжна прокуратура – Перник;Мирослав Илиев– прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас иКирил Пейчинов– прокурор във Военно-окръжна прокуратура – София.

(Решението във връзка с прокурор Деянов е признато при отказ на Пламен Найденов – член на Висш съдебен съвет.)

Всичките, кактое известно, са били на работа в закритата към този момент Спецпрокуратура (и прилежащото разследване към нея). Тя имаше " основна роля " в историята " Осемте джуджета ", в която притежателите на асансьорната компания " Изамет " разказваха по какъв начин е допустимо против възнаграждение държавното обвиняване да са стоварва против избрани врагове и да рейдърства бизнеси в полза на други.

Отделно от това прокурор Деянов има и формирано дело - че е върнал злато, конфискувано като материално доказателстгва на Петьо Еврото и жена му Любена Павлова. Също през днешния ден колегията изслушаадвоката на прокурор Деянов -Людмил Рангелов. Но все пак го в профил краткотрайно от длъжност„ прокурор “ в Окръжна прокуратура - Перник.

Борислав Сарафов,който бе посетител на съвещанието,посочи, че в направените от него оферти за формиране на дисциплинарните производства " става въпрос за тежки нарушавания и безучастие на посочените магистрати, които са довели и до тежки увреждания на престижа на Прокуратурата на Република България ".

Клуб Z припомня, че " проглеждането " на Висш съдебен съвет е прекомерно забавно, защото този състав на съвета е същият, който не подхващаше години наред нищо, до момента в който абсурдът течеше и стигна даже до Европейски съд по правата на човека в Страсбург.

Ето и кои дисциплинарни сформира ще проверяват седмината:

По дисциплинарното произвеждане против следовател Тодорова е определен посредством чоп дисциплинарен състав: Огнян Дамянов - ръководител и докладчик, и членове Светлана Бошнакова и Евгени Иванов.

По дисциплинарното произвеждане против прокурор Маркович е определен посредством чоп дисциплинарен състав: Стефан Петров – ръководител и докладчик, и членове Георги Кузманов и Йордан Стоев.

По дисциплинарното произвеждане против следовател Стоянова-Вайзе е определен посредством чоп дисциплинарен състав: Пламен Найденов - ръководител и докладчик, и членове Гергана Мутафова и Калина Чапкънова.

По дисциплинарното произвеждане против прокурор Деянов е определен посредством чоп дисциплинарен състав: Евгени Иванов – ръководител и докладчик, и членове Светлана Бошнакова и Гергана Мутафова.

По дисциплинарното произвеждане против прокурор Илиев е определен посредством чоп дисциплинарен състав: Георги Кузманов – ръководител и докладчик, и членове Пламен Найденов и Стефан Петров.

По дисциплинарното произвеждане против прокурор Пейчинов е определен посредством чоп дисциплинарен състав: Огнян Дамянов – ръководител и докладчик, и членове Йордан Стоев и Калина Чапкънова.

По дисциплинарното произвеждане против следовател Рабаджиева е определен посредством чоп дисциплинарен състав: Йордан Стоев – ръководител и докладчик, и членове Светлана Бошнакова и Георги Кузманов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР