Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, избра Христо Христов за

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, избра Христо Христов за
Коментари Харесай

Велико Търново с нов окръжен прокурор

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, избра Христо Христов за административен началник – областен прокурор на Окръжна прокуратура – Велико Търново. За него гласоподаваха в сряда 9 от общо 11 члена на прокурорската гилдия.

В концепцията си за стратегическо ръководство на Окръжна прокуратура – В. Търново, прокурор Христов е набелязал като предпочитани цели за развиване на прокуратура: повишение на равнището на срочност на решение на преписките, повишение качеството на прокурорската и следователската работа, възстановяване на квалификацията на магистрати и чиновници, опазване на челното място на ВТОП по дребен брой върната от съда каузи.

В концепцията обръща и значимо място на решение на социално-битовия проблем на Окръжна и Районна прокуратури във В. Търново, обвързван с дефицит на пространства за прокурори и чиновници.

Христов има над 20 години юридически стаж в органите на правосъдната власт, като е минал поредно като правосъден претендент, следовател, прокурор в Районна и Окръжна прокуратури и заместител областен прокурор. В органите на правосъдната власт е почнал като правосъден претендент през 1999 година От 2000 година до 2006 г е следовател в Окръжна следствена работа - Велико Търново. От 2006 година е назначен като прокурор в Районна прокуратура – Елена, като от 2009 г е командирован като прокурор в Окръжна прокуратура – В. Търново.

От 2012 година, с решение на Висш съдебен съвет е назначен за заместител на административен началник – заместител - областен прокурор на Окръжна прокуратура-В. Търново, като сега е изпълняващ функционалностите административния началник – областен прокурор на същата прокуратура. Има сан „ прокурор в ВКП и ВАП “. За професионалната си активност е неведнъж поощряван.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР