Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува единодушно с 10

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува единодушно с 10
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС единодушно подкрепи предложението на Гешев за замразяване на заплатите

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет гласоподава единомислещо с 10 гласа "за ", без нито един срещу и въздържал се, без разискване, въпроси и диспути предлагането на основния прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във да се замразят всички заплати на работещите в правосъдната система до края на 2020 година

На постоянното съвещание на колегията Гешев показа предлагането си и изясни, че в резултат на изключителното състояние поради разпространяването на ковид ще има и към този момент са налице индикации за финансова неустойчивост във всички браншове. Той в резюме повтори претекстовете си, които бяха оповестени по-рано през днешния ден. "От нас се изисква финансова дисциплинираност и да покажем взаимност с българските жители по време на изключителното състояние ", сподели Гешев. Никой не оспори предлагането му и то бе гласувано в прокурорската гилдия и още на следващия ден може да бъде импортирано за разглеждане от пленума на Висш съдебен съвет.

Гешев с предложение до Висш съдебен съвет да замрази заплатите на магистратите до края на годината

Освен заледяване на всички месечни хонорари по трудови контракти до края на годината Гешев предлага всички чиновници, магистрати и прокурори, които следва да се пенсионират до края на календарната година, да вземат целия си заплатен годишен отпуск. Това ще става по график, избран от административния началник на съответния съд или прокуратура.

Гешев за манипулирането на системата за систематизиране на делата: Потресен съм! Това е ковид в правосъдната система

Всички работещи в правосъдната система може да бъдат принудени от административния си началник и без тяхно единодушие да употребяват половината от платения си годишен отпуск. Това също ще става по график, а задачата Гешев изясни с това, че би трябвало да се обезпечи естествената работа на съдилищата и прокуратурите, заяви Дневник. Всички ограничения ще важат освен за магистратите, само че и за правосъдни чиновници, деловодители, прокурори и секретари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР