Прокурорите в Петрич разследват трима мъже за неспазване на задължителната

...
Прокурорите в Петрич разследват трима мъже за неспазване на задължителната
Коментари Харесай

Разследват трима, играли хоро вместо да пазят карантина в петричката ромска махала

Прокурорите в Петрич проверяват трима мъже за неспазване на наложителната карантина, въведена в изискванията на изключителното състояние в страната. Това оповестиха от прокуратурата.

Тримата - В.Я., С.Г. и С.Я. са обвиняване за закононарушение по член 355 от Наказателен кодекс.

Полицаите са създали инспекция във връзка видеоклип, оповестен в обществената мрежа Фейсбук. На видеото се виждат голям брой празнуващи хора, излезли към 15 ч. на улица пред дома си в ромската махала в гр. Петрич, в изискванията на оповестеното изключително състояние в страната. Хората играели хоро, макар въведените противоепидемични ограничения, свързани с противодействието на вируса Covid 19. Празнуващите се записали с мобилен телефон, който след това разгласили в обществената мрежа.

В хода на осъществената инспекция е открито, че на 26 март 2020 година В.Я., С.Г. и С.Я. пристигнали в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин с лек автомобил с непозната регистрация. Те оповестили на граничните управляващи, че пътуват от Англия. За всеки от тях било издадено наставление за съблюдаване на наложителната 14-дневна карантина на адреса им в гр. Петрич.

Според обвиняването тримата, които не са спазили карантината, може да получат затвор до пет години и санкция в размер от 10 до петдесет хиляди лв..

Единият от тримата разследвани С.Я. ще бъде задържан за период до 72 часа. Той е осъждан и е направил действието по актуалното бързо произвеждане в изпитателен период по предишна присъда.

Досъдебните производства са взети на специфичен контрол в Софийска апелативна прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР