Прокурорите в окръг Фултън предложиха дата за процеса през август

...
Прокурорите в окръг Фултън предложиха дата за процеса през август
Коментари Харесай

Тръмп не може да бъде съден в Джорджия, ако е президент, твърдят адвокати

Прокурорите в окръг Фултън предложиха дата за процеса през август 2024 година, което неговите юристи нарекоха „ интервенция в избори “.

„ Можете ли да си визиите концепцията републиканският претендент за президент да не може да води акция за президентството, тъй като той, под някаква форма или метод, е в правосъдна зала и се пази? “ Адвокатът на господин Тръмп Стив Садоу, който дебютира в делото Джорджия, сподели на арбитър по време на дълготрайно авансово чуване във Върховния съд на окръг Фултън в Атланта в петък.

Попитан от арбитър Скот Макафи дали господин Тръмп би трябвало да бъде изправен пред съда през 2025 година, в случай че завоюва президентските избори, господин Садоу предложи да не бъде съден най-малко до януари 2029 година, което ще бъде краят на неговия мандат.

„ Отговорът на това е, Вярвам, че според клаузата за върховенството и отговорностите му като президент на Съединените щати, този развой въобще няма да се организира, до момента в който той не напусне мандата си “, сподели господин Садоу.

Офисът на Фултън Окръжн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР