Прокурорите по наказателното дело на Тръмп в Ню Йорк могат да получат показанията му на Е. Джийн Карол, съдия постановява

...
Федерален съдия постанови в четвъртък, че адвокатите на писателя Е.
Коментари Харесай

Федерален съдия постанови в четвъртък, че адвокатите на писателя Е. Джийн Карол могат да дадат на прокурорите в Манхатън запис на показанията на бившия Президентът Доналд Тръмп.

Прокурорите от офиса на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг се подготвят за процес през март по дело за престъпление, в което Тръмп е обвинен във фалшифициране на бизнес записи, и те казват, че показанията включват материали, свързани с към техния случай.

Продължителното интервю на Тръмп, записано на видеокасета, беше записано през октомври 2022 г. В него той отговаряше под клетва на въпроси от адвокати, представляващи Карол в делото й, обвиняващо го в изнасилване и клевета. Части от показанията бяха изслушани на процеса тази пролет. На 9 май жури призна Тръмп за виновен за сексуално насилие над Карол.

се пледира за невинен във федерален съд във Вашингтон, окръг Колумбия, където е изправен пред четири обвинения в престъпления, свързани с предполагаемите му усилия да остане на власт след загубата на изборите през 2020 г. Първоначалната дата за процеса по това дело се очаква да бъде определена на заседание на 28 август.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР