Прокурорите планират да обвинят актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство

...
Прокурорите планират да обвинят актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство
Коментари Харесай

Съдят Алек Болдуин за непредумишлено убийство

Прокурорите възнамеряват да обвинят артиста Алек Болдуин в непредумишлено ликвидиране при смъртоносната пукотевица във кино лентата " Rust " през 2021 година, заяви Си Ен Ен.

В резултат на стрелбата на снимачната площадка почина операторката Халина Хътчинс, откакто беше улучена с военен патрон, изстрелян от реквизитен револвер, държан от Болдуин.

Болдуин твърди, че не е натискал спусъка на револвера и трансферира отговорността за нещастието върху отговорника за оръжията и асистента по реквизита на кино лентата, както и върху асистента на режисьора, който му е предал револвера. Адвокатите на членовете на екипа упрекват Болдуин в отклонение на виновността.

Освен артистът Алек Болдуин, съгласно прокуратурата, отговорникът за оръжията на кино лентата " Rust " Хана Гутиерес Рийд ще бъде упрекната в две обвинявания за непредумишлено ликвидиране на Халина Хътчинс на снимачната площадка.

През март 2022 година Гутиерес Рийд декларира, че не е била извикана да ревизира револвера, от който в последна сметка е изстрелян военен патрон, ранил съдбовно Хътчинс. Тя направи изказването в отговор на правосъдно дело, в което Болдуин съобщи, че Хътчинс му е споделила да натисне спусъка.

" Г-н Болдуин е знаел, че в никакъв случай и при никакви условия не може да насочи огнестрелно оръжие към членовете на екипажа и е имал обвързване за сигурност към сътрудниците си ", съобщи Гутиерес Рийд.

" Въпреки това той насочи револвера към Халина преди съдбовния случай обратно на всички правила и здравия разсъдък ", добави тя.

На Болдуин и Гутиерес Рийд ще бъдат повдигнати " различни обвинявания " за две непредумишлени убийства, което значи, че правосъдните заседатели ще решат освен дали двамата са отговорни, само че и съгласно кое правно определение за непредумишлено ликвидиране.

Според окръжния прокурор, и в двата случая присъдата е до 18 месеца затвор и санкция до 5000 $.

Едно от определенията обаче включва увеличение на наказването за огнестрелно оръжие или в допълнение наложително наказване, защото е употребявано огнестрелно оръжие. В този случай закононарушението може да се санкционира със наложителни 5 години затвор.

Окръжният прокурор съобщи, че няма да бъдат повдигани съответни обвинявания за прострелването на режисьора на кино лентата Джоел Соуза, което не е довело до гибел.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР