Прокурорите от цяла България гласуваха за представителите си във Висшия

...
Прокурорите от цяла България гласуваха за представителите си във Висшия
Коментари Харесай

Прокурорите не успяха да си изберат свои представители във ВСС при първия вот

Прокурорите от цяла България гласоподаваха за представителите си във Висшия правосъден съвет. Вотът тече от 8 часа сутринта в Съдебната палата в София.  Малко повече от 1500 прокурори имаха право да гласоподават, с цел да изберат своите четирима бъдещи представители във Висшия правосъден съвет. Изборът беше сред 12 претенденти. Гласуването продължи до 18 часа вечерта в събота, оповестява Нова телевизия.

Избирателната интензивност е съвсем 79%. Това е много повече от половината, което беше едно от изискванията изборът да е годен.
Въпреки това обаче не е определен нито един от предстоящите четирима представители. Това е по този начин, тъй като спечелили са тези, за които са дали своят вот 50+1% от действителните гласове. А след преброяването на гласовете стана ясно, че няма претендент, събрал повече от половината гласове.

Поради по този начин развилите се условия - изборът продължава и в неделя, когато ще станат ясни имената на четиримата представители на прокурорската гилдия. Те ще са тези, които са получили най-вече гласове. Ако има повече от четирима с еднакъв брой, се прави чоп пред заинтригуваните лица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР