Прокурорите на Ню Йорк внесоха иска срещу компанията на Харви

...
Прокурорите на Ню Йорк внесоха иска срещу компанията на Харви
Коментари Харесай

Първо държавно обвинение срещу Харви Уайнстийн

Прокурорите на Ню Йорк внесоха желае против компанията на Харви Уайнстийн - филмовият продуцент, упрекнат от десетки холивудски звезди в полово посягане, в това число обезчестяване. Обвиненията са, че компанията не е защитила чиновниците си от полов тормоз и закани от страна на Уайнстийн.

Обвинението твърди, че Уайнстийн е злоупотребявал с дами служителки в продължение на години и е отправил устни закани да убие членове на личния състав. Цитирани са заканите: " Ще те убия " и " Ще убия фамилията ти ".

Адвокатът на Уайнстийн сподели, че " почтено следствие " би посочило, че доста от обвиняванията са неоснователни.

Бордът на шефовете на компанията съобщи, че е " отчаян " от желае.

" Много от обвиняванията, свързани с борда, са погрешни и бордът чака изясняването на обстоятелствата като част от ангажимента му за разрешаването на сложната обстановка по най-подходящия метод ".

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман съобщи в неделя, че е почнал дело против компанията, както и против Уайнстийн и брат му Робърт - съосновател на студиото. Той желае обезщетение, чиято сума не е конкретизирана, което да покрие вредите, както и наказване за половото принуждение от 65-годишния Уайнстийн.

Делото слага под въпрос опцията за продажба на компанията, която се бори с банкрута и е в развой на договаряния с евентуални вложители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР