Прокурори влязоха в сградата на президентската администрация, съобщи БГНЕС. Пред

...
Прокурори влязоха в сградата на президентската администрация, съобщи БГНЕС. Пред
Коментари Харесай

Прокурори влязоха в президентството

Прокурори влязоха в постройката на президентската администрация, заяви БГНЕС. Пред постройката са една полицейска кола и два автомобила, единият от които със синя лампа.

Колите са спрени тъкмо против постройката на Министерски съвет. На място дойде и бус на " Бюро по отбрана " към прокуратурата.

Припомняме, в изключително изказване от през вчерашния ден президентът прикани Националната работа за защита (НСО) да спре да охранява почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски .

Повод за изказването му беше случай, при който някогашният правосъден министър от кабинета Борисов-2 Христо Иванов отиде на плаж Ресенец, където е така наречен Сараи на Доган и той и съпътстващите го бяха изблъскани от охранители. От НСО в началото отхвърлиха да признаят, че тези гардове са техни, само че по-късно президентът Румен Радев съобщи, че защитата там е на НСО и разясни, че той няма надзор върху НСО. Това е станало със законодателството от 2015 година, с което за службата се анулира действителния надзор върху нея от страна на президента.

От премиера, посредством " подопечните му " ДАНС и Министерство на вътрешните работи, зависело даже и в законодателството да се дефинира кои лица ще се охраняват от държавните гардове. Комисия в състав шефът на НСО, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефът на ДАНС дефинира нуждата дадени лица да се пазят от държавни гардове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР