Прокурори във Варшава днес разпитват свидетели и събират доказателства, след

...
Прокурори във Варшава днес разпитват свидетели и събират доказателства, след
Коментари Харесай

Прокуратурата води разпити заради поставено взривно устройство

Прокурори във Варшава през днешния ден разпитват очевидци и събират доказателства, откакто 31-годишен мъж беше задържан нощес с мощно взривно устройство в многолюден централен регион на града, съобщи Асошиейтед прес.

Според Александра Скшиняз, говорителка на прокуратурата в централната част на Варшава, следователите чакат експертно мнение за типа и евентуалния обсег на взривното устройство. Говорителката не даде други детайлности за взривното устройство. Твърди се, че мъжът го е извадил от раница през вчерашния ден и го е сложил на тротоара, на няколко пресечки от президентския замък и наоколо до туристическата зона на Стария град на Варшава.

Над 300 души участваха във възпоменателно шествие в памет на поляци, избити по време на Втората международна война, когато полицията задържа мъжа и изтегля региона. Полицейски сапьорски екип бе извикан, с цел да обезвреди взривното устройство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предстои обвиненият да бъде разпитан на следващия ден, заяви Скшнияз пред Асошиейтед прес. Той може да бъде наказан на до осем години затвор по обвиняване в застрашаване на живота и здравето на доста хора с евентуална детонация. От полицията оповестяват, че мъжът попада в техните бази с данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР