Прокурори в западния германски град Дуисбург обявиха в четвъртък, че

...
Прокурори в западния германски град Дуисбург обявиха в четвъртък, че
Коментари Харесай

В Германия се надига вълна от недоволство срещу прокуратурата, която помилва българските циганета изнасилвачи

 Прокурори в западния немски град Дуисбург оповестиха в четвъртък, че са повдигнали обвинявания за обезчестяване против три 14-годишни момчета, написа finanz.dk, представени от Блиц. 

Става въпрос за циганчетата от България. Тримата са упрекнати в обезчестяване на 18-годишна жена в парк в Мюлхайм ан дер Рур в щата Северен Рейн-Вестфалия през юли. Жената е била лекувана от пострадвания в локална болница след закононарушението. Новината за закононарушението провокира потрес и отвращение в цяла Германия. 

Прокурорите споделиха, че другите две момчета, които са взели участие в закононарушението, са прекомерно млади, с цел да бъдат изправени против обвинявания, защото и двамата са били на 12 години по времето на изнасилването. Един от 14-годишните, който сега е в следствения арест, също е изправен пред второ обвиняване за обезчестяване. Той е упрекнат, че е изнасилил същото 18-годишно момиче преди закононарушението през юли.

Полицията твърди, че упрекнатите трима младежи са български жители, живеещи в Германия. Окръжният съд в Дуйсбург ще реши дали да разреши делото да продължи.

Когато новината за закононарушението се появи през юли, тя беше отразена необятно в цялата страна и провокира яростен спор за понижаване на възрастта на наказателната отговорност в Германия. В момента там човек би трябвало да навърши 15 години преди да може да носи отговорност за закононарушение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР