Прокурори в САЩ започнаха разследване на Boeing заради модела пътнически

...
Прокурори в САЩ започнаха разследване на Boeing заради модела пътнически
Коментари Харесай

Американската прокуратура почна да разследва Boeing - заради 737 MAX

Прокурори в Съединени американски щати започнаха следствие на Boeing поради модела пътнически аероплан 737 МАХ, съобщи БГНЕС.
След 2 съдбовни произшествия и стотици жертви в границите на 5 месеца, Департамента по превоза стартира следствие на Boeing и основният авиорегулатор на Съединени американски щати, който е дал разрешение 737 МАХ да влезе в приложимост.
Необичайното в тази ситуация е, че следствието на департамента е придружено от призовка от прокуратурата, която изисква преписка, имейли и други известия, свързани с създаването на 737 МАХ.
Съмненията на прокуратурата се подхранват от изявления на инженер в изявление за The Washington Post. Той твърди, че Федералната авиационна работа, която би трябвало да оцени годността на самолета, е бързала да даде позитивни оценки, с цел да бъдат спазени крайни периоди на Boeing.
Първата злополука на 737 МАХ в Индонезия сподели, че нововъведена система за автоматизирано попречване на загуба на скорост заради прекомерно огромен ъгъл на офанзива (MCAS), е съдействала за рухването на самолета на малайзийската Lion Air. Грешните показания на единствено един датчик карали автоматизираната система на няколко пъти да накланя носа на самолета надолу, до момента в който водачът се опитвал да го насочи нагоре. Системата трансформирала и позицията на опашката, отново за насочването на самолета към земята.
Първоначалните данни от " черните кутии " на авариралия в Етиопия 737 МАХ демонстрират сходно държание на самолета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР