Прокурори в Германия са открили незаконно съдържание, включващо нацистки символи,

...
Прокурори в Германия са открили незаконно съдържание, включващо нацистки символи,
Коментари Харесай

Нацистки символи и детска порнография в чатове на германската полиция

Прокурори в Германия са разкрили нелегално наличие, включващо нацистки знаци , в чат известия, в които са взели участие петима чиновници от три разнообразни полицейски региона.

Откритието е направено след претърсвания в област Северен Рейн-Вестфалия, предава Евронюз.

Петимата мъже , на възраст 22 и 25 години, са обвинени, че са разменяли нацистки знаци в чатове и са имали детска порнография по време на образованието си, съгласно Анете Милк, основен прокурор, проверяващ случая.

Трима от обвинените принадлежат към полицейското ръководство в Реклингхаузен, а по един - към полицейските ръководства в Клеве и Боркен.
Според Милк те са се натъкнали на тези чатове по време на следствието на шести обвинен. Прокуратурата е повдигнала обвиняване на към този момент някогашния полицейски чиновник за замяна на дясноекстремистки знаци в чатове и за владеене и разпространяване на детска порнография . След като приключва образованието си, той работи за малко в полицейското ръководство.

Миналата седмица са били претърсени домовете на трима полицейски чиновници.

" Обвиненията ме шокираха . В наказателното право презумпцията за непорочност се ползва и тук. Въпреки това обвиняванията са толкоз съществени, че откакто разгледах всеки обособен случай, неотложно не разреших на тримата чиновници да правят служебни действия ", съобщи в изказване Фридерике Цурхаузен , шеф на полицията в Реклингхаузен.

Полицаите са направили тези действия, до момента в който към момента са били на образование в границите на двойната си бакалавърска степен.

Министърът на вътрешните работи на немската провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Реул разказа служителите на реда като посочили присъщи и морални дефекти, несъответствуващи за униформени чиновници.

" Всеки, който популяризира наличие, каквото има сега в залата, поражда съществени подозрения по отношение на пригодността на характера му.

Ето за какво четирите произнесени забрани за осъществяване на служебна активност и вътрешното осъществяване са вярната последица сега ", сподели той в изказване.

Реул упорства, че младите чиновници, също както и висшите чиновници на полицията, носят същата отговорност за дейностите си.

" Младите държавни чиновници, както и по-възрастните, би трябвало да отстояват справедливостта, закона и полезностите на нашата конституция без сянка на подозрение ", продължи той.

Германското законодателство категорично не разрешава общественото отказване на Холокоста и разпространението на нацистка агитация, както онлайн, по този начин и на обществени конгреси. Това включва шерване на изображения като свастики, носене на униформи на Секретен сътрудник и изказвания в поддръжка на Хитлер.

Законът също по този начин открива строги насоки за това по какъв начин фирмите за обществени медии би трябвало да модерират речта на омразата и да рапортуват за закани.

Няколко крайнодесни терористични офанзиви през 2019 година и началото на 2020 година накараха немските управляващи да предупредят за нарастващ екстремизъм, което докара до стягането на тези закони за речта на омразата предходната година.

Това не е първият случай, в който немската полиция се сблъсква с сходен скандал.

Според последната информация на министерството от края на юли полицията на Северен Рейн-Вестфалия е отстранила или глобила 105 случая на дясноекстремистко държание през последните шест години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР