Прокурори от Районната прокуратура в Пловдив изнесоха открит урок пред

...
Прокурори от Районната прокуратура в Пловдив изнесоха открит урок пред
Коментари Харесай

Прокурори гостуваха на ученици в Асеновград

Прокурори от Районната прокуратура в Пловдив изнесоха открит урок пред възпитаници от 11 клас от учебно заведение „ Свети княз Борис I “ в Асеновград. Даниела Андреева и Димитринка Русинова се срещнаха с гимназистите в часа на класния началник в наличието на преподаватели от образователното заведение.

Темите, по които прокурорите приказваха, бяха за специалността на магистрата, правата и отговорностите на жителите, заплахите в интернет, вредата от използването на наркотични субстанции, наказванията за държането им, неприемливите прояви на експанзия в учебно заведение и други. И двете описаха и какви са следствията при шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Те  посъветваха учениците да споделят своите проблеми и терзания първо с родителите и учителите си, с цел да получат най-хубав съвет и помощ.



Гимназистите задаваха въпроси при разискването на тематиката за заплахите от използването на наркотични субстанции. Те дадоха образец с героиня от игрален филм, която е била подвластна от хероина, а по-късно се е отказала от използването, което трансформирало живота й.

Прокурори от Районната прокуратура в града под тепетата ще гостуват с открити уроци по същите тематики и в останалите учебни заведения в Асеновград. Срещите с възпитаници са в границите на Образователната стратегия прокуратурата „ Заедно в час по нравственос и право “, която се организира към този момент няколко години. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР