Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив изнесоха вчера лекция на тема Животът

...
Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив изнесоха вчера лекция на тема Животът
Коментари Харесай

Прокурори от РП–Пловдив изнесоха лекция на тема „Животът е хубав без агресия“ пред гимназисти

Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив изнесоха през вчерашния ден лекция на тематика „ Животът е по-хубав без експанзия “ пред гимназисти от три учебни заведения в регион „ Западен “ по покана на районния кмет Димитър Колев. Повод за срещата беше 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието против дамите, който е маркиран за пръв път през 1999 година с резолюция на Организация на обединените нации. На открития урок в залата на общината участваха възпитаници от 10 и 11 клас от Математическата гимназия „ Акад. Кирил Попов “,  СУ „ Св.Св. Кирил и Методий “ и Спортното учебно заведение „ Васил Левски “. 

Домакин на срещата бе районният кмет Димитър Колев. В нея участваха Димитър Караилиев, заместник-кмет на регион „ Западен “, Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив – Димитър Костов и Димитринка Русенова, Невена Божилова, психолог и президент на „ Зонта клуб “ - Пловдив и Таня Иванова, секретар на Местната комисия за битка с трафика на хора.

По време на лекцията прокурорите обясниха на учениците за действието на Закона за домашно принуждение, къде да подадат тъжба, в случай че са станали очевидци или са потърпевши, за уязвимите групи и други Прокурор Димитър Костов описа за проблеми от своята процедура, свързани с прояви на киберагресия.

„ Човек, който упражнява принуждение постоянно е слаб, в случай че е убеден в себе си, не би постъпил по този начин. Ако се чувствате жертва на домашно принуждение или пък знаете за свои близки, незабавно би трябвало да се обърнете към учителите си, възпитателите и институциите, с цел да получите в точния момент помощ “, сподели Невена Божилова, президент на „ Зонта клуб “-Пловдив.  

Кметът на регион „ Западен “ Димитър Колев благодари на участниците в срещата за способената и откровена сказка с учениците, като даде обещание срещите в този формат да продължат и през идващите месеци.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР