Прокурори от Ню Йорк върнаха във вторник десетки откраднати от

...
Прокурори от Ню Йорк върнаха във вторник десетки откраднати от
Коментари Харесай

Ню Йорк върна на Италия крадени антики на стойност 19 млн. долара


Прокурори от Ню Йорк върнаха във вторник десетки откраднати от Италия антики на стойност към 19 млн. $. Някои от тях са били открити в Музея на изкуството " Метрополитън ", съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6881
" Тези 58 предмета съставляват хиляди години на богата история, а трафиканти в Италия са употребявали иманяри, с цел да ги откраднат за лична полза ", съобщи прокурорът на Манхатън Алвин Браг, който акцентира, че това е третото сходно връщане за последните 9 месеца.

" Дълго време тези предмети са били в музеи, домове и галерии, които не са имали право да ги имат ", сподели още той на гала в наличието на италиански дипломати.

Откраднатите предмети са били продадени на Майкъл Стайнхард, водещ колекционер на антично изкуство, заяви Манхатънската прокуратура. Той е с наложена невиждана мярка – доживотна възбрана за придобиване на антики.

Сред възобновените полезности са бюст на древногръцката богиня Атина от 200 година прочие н.е. и чаша от 470 година прочие н.е. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР